середу, 28 листопада 2018 р.

Урок інформатики з усім світом







На початку грудня відбудеться всесвітня ініціатива «Час коду 2018». Протягом тижня навчальним закладам України пропонується провести спеціально розроблений урок інформатики разом з усім світом. Про це повідомляє некомерційна організація BrainBasket.
Hour of Code - це безкоштовна міжнародна освітня ініціатива, спрямована на популяризацію ІТ серед школярів за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики.
Долучитися до цієї ініціативи можуть навчальні заклади України, ІТ-фахівці, громадські діячі та публічні особи.
Цього року ініціатива «Час коду» пройде 3-9 грудня в рамках тижня комп'ютерних наук по всьому світу. «Час коду» став популярним в світі саме завдяки своєму унікальному формату, який допомагає відчути себе програмістом. У формі гри і зі зрозумілими інструкціями дитина за одну годину вчиться писати код і відразу бачить результат своєї роботи.
Цього року організатори пропонують вирушити в подорож з героями світу Діснея і створити власну гру «Зоряні війни» в далекій-далекій галактиці. Всі ігри та інструкції по проведенню доступні онлайн.
Як взяти участь в «Годині коду» і провести відкритий урок:
1. Зареєструйте ваш навчальний заклад.
2. Виберіть інтерактивний урок відповідно до віку ваших учнів.
3. Налаштуйте комп'ютерний клас для проведення уроку (учні також можуть працювати за одним комп'ютером в парах або, при нестачі пристроїв, урок можливо транслювати на проектор).
4. Надрукуйте сертифікати для своїх учнів і опублікуйте фотографії вашого уроку в співтоваристві фейсбук з хештегом # годінакоду2018.
Авторами «Години коду» є американська некомерційна організація Code.org. За час існування ініціативи в ній взяло участь більше 100 мільйонів школярів з 180 країн. За час існування проекту його підтримали Барак Обама, Білл Гейтс, Марк Цукерберг, Джастін Трюдо, Ештон Катчер і багато інших політиків, актори і музиканти.
Джерело: Освіта ua

Немає коментарів:

Дописати коментар