вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Медіаграмотність - необхідний практичний навик, важлива риса стилю життя

 "Бути медіаграмотним" - зараз це щоденний ритуал, як, наприклад, зранку пити каву.
Одним із принципів медіаграмотності від ЮНЕСКО є твердження, що «медійна та інформаційна грамотність не набувається одномоментно. Це постійний та динамічний досвід і процес. Його можна вважати завершеним, якщо він включає в себе знання, вміння та установки щодо використання, створення та передачі інформації, щодо медіа та технологічного контенту».
 Знання, вміння та навички з медіаграмотності набуваються разом із досвідом. Для цього нам потрібно перебувати в медійному полі, важливо критично сприймати інформацію від різних ЗМІ та лідерів думок у соцмережах, зіставляти різні факти та повідомлення, не довіряти нікому та перевіряти дані.
Розумію, що стати медіаграмотним – не означає пройти якісь курси, вивчитися, отримати сертифікат, і на цьому все. Медіаграмотність – це практичний навик, риса стилю життя. 
Але успішно пройдений онлайн-курс з медіаграмотності на освітній платформі EdEra дозволив перевірити себе, чи вмію я критично сприймати, аналізувати інформацію, перевіряти її з різних джерел.
Рекомендую всім: цікаво, пізнавально та корисно.


Немає коментарів:

Дописати коментар