понеділок, 22 червня 2020 р.

ГОТУЄМОСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ «ІНЖЕНЕРНОГО ТИЖНЯ 2021 PROBLEM SOLVING»!


Щоб стати автором чи авторкою завдань для «Інженерного тижня»:
📌Вам знадобиться
— Досвід (до речі, стати авторами завдань можуть і ті вчителі, які ще не проводили «Інженерний тиждень»).
— Бажання (велике або непереборне).
— Вільний час.
— Цікава ідея.
🗒Крок за кроком
1. Придумайте завдання для учнів молодшої, середньої або старшої школи.
2. Завантажте шаблон за посиланням (https://bit.ly/2TB3dZI) (завдання Тижня мають певний вигляд і структуру, щоб ми могли оформити так само і ваше завдання, будь ласка, використовуйте цей шаблон).
3. Опишіть завдання. Сміливо доповнюйте його схемами, фотографіями, всім, чим вважаєте за потрібне. Не хвилюйтесь, якщо схема чи фото не ідеальні – фінальне оформлення ми беремо на себе.
4. Перевірте чи інструкція зрозуміла дітям, які будуть його виконувати. Чи результат справдить їх очікування.
5. Готове завдання надішліть на engineeringweekua@gmail.com
🎉Результат
– Щотижня, впродовж літа, ми будемо обирати одне з завдань (з усіх надісланих), оформлювати його і публікувати на сторінці у Фейсбук. Ці завдання увійдуть у програму наступного Тижня, але підписники нашої фейсбук-сторінки зможуть почати тестувати їх трохи раніше. Тож, не тягніть з відправкою. Чим раніше ви почнете їх надсилати, тим більше шансів стати частиною «Інженерного тижня» має ваше завдання!
Приймати ваші завдання ми завершимо 31-го серпня, а вже 3-го вересня оголосимо остаточний перелік завдань, які включимо в програму «Інженерного тижня».
 Автори завдань, які увійдуть у програму «Інженерного тижня», отримають грошову винагороду у розмірі 500 гривень за кожне таке завдання. Під час «Інженерного тижня» ваші завдання будуть виконувати учні 2000 шкіл. Ваші імена будуть вказані на бланках завдань та на сайті https://engineeringweek.org.ua 
*Ми можемо відібрати до програми декілька завдань, від одного і того ж автора чи авторки.
💡Зверніть увагу

Темою наступного «Інженерного тижня» ми обрали Problem solving. Думаємо, не варто нагадувати з якою кількістю проблем світ зіштовхується щоденно, тож буде на зайвим прокачати навичку знаходити рішення і досягати мети за будь яких умов.
Проблеми бувають різні: очистити воду (як ми робили це минулого разу), створити ліхтарик який буде працювати без звичайних батарейок, проаналізувати якість повітря в найпростіший спосіб тощо. Проблем багато — деякі реальні, деякі ви можете вигадати самостійно.
 Підказка

Зазвичай ми будуємо завдання перетинаючи в більшій чи меншій мірі математику (алгебру та геометрію), фізику, хімію, біологію (включаючи звісно екологію та анатомію), інформатику (та робототехніку), астрономію. Це можуть бути і інші предмети, але основою всіх завдань є інженерія. Якщо ви не проводити «Інженерний тиждень» на початку цього року, можете познайомитися з завданнями за посиланням (https://bit.ly/3egfNVR).
І ще, інженерних завдань багато, в інтернеті існують сотні ресурсів з розробками, інструкціями та відео. І, можливо, вже існує завдання схоже на те, яке ви хочете запропонувати. Нічого страшного в цьому немає. Для нас важливо щоб у вашому завданні відображався саме ваш досвід: можливо ви його суттєво модифікували, використовуєте більш доступні матеріали, поєднали з іншим завданням, розробили комплекс питань, над якими воно допомагає задуматися, чи навпаки, знайти на них відповідь, використовуєте його як складову уроку. Якщо так, просто розкажіть про це, під час заповнення шаблону завдання. Але, звичайно ми б не хотіли отримати повні копії вже існуючих завдань.

Немає коментарів:

Дописати коментар